Speciální ZŠ Kroměříž

27.05.2013 14:17
Škola v přírodě plná fantazie
Ptáka Fantazie jsme našli hned první den na škole v přírodě. Nebylo to jednoduché, protože indicie byly ukryty ve vajíčkách a my je museli hledat a taky plnit jednotlivé úkoly. Nic lehkého, ale my jsme to zvládli. Velké červené vajíčko s ptáčkem jsme našli! Lákalo nás podívat se dovnitř, ale nechtěli jsme ptáčka vylekat, tak jsme čekali do večera. Uf, pro některé hodně velké překonání!
 
Večer jsme rozbalili balíček s nádherným ptákem, který seděl v klícce a sledoval naši činnost po celou dobu školy v přírodě. Všichni jsme využili možnosti a pohladili si ptáčka s přáním, které bylo tajné.
Nevím, co si dětí a kolegyně přáli, ale já to můžu dnes už vyslovit nahlas. Přála jsem si pohodu, klid a spokojenost dětí, ale i kolegyň. A tohle mi ptáček Fantazie „splnil“.
 
Škola v přírodě byla pohodová, klidná, neuspěchaná a mohli jsme si všechno zažít a prožít. Bylo to díky atmosféře, která vládla na škole v přírodě a za kterou vděčím a děkuji svým čtyřem kolegyním. Téma fantazie by se nedalo realizovat s lidmi, kteří nemají v sobě kus vlastní fantazie. Mohu říci, že jsme v dospělosti neztratili fantazii, že nám zůstala a my se jí snažili předávat dětem.
 
Škola v přírodě byla úspěšná i díky paní Mgr. Radce Šnyrychové (majitelce integračního zařízení). Stejně jako v loňském roce i letos nám vycházela ve všem vstříc a my se tak cítili jako doma. Pečovala o nás, vyvařovala, topila a naše požadavky plnila na počkání. Poděkování patří tedy jí i jejímu manželovi, který nám připravoval skvělá jídla.
 
Prožili jsme pět skvělých dnů, které byly nabyté bohatým programem. Každý si přišel na své! Nechyběl humor, úsměv, pohlazení, ale někdy i zvednutý prst, který poukazoval na zklidnění a na slušné chování. V pátek se všechny děti těšily na maminky, ale zároveň by chtěly ještě zůstat.
 
Vše jednou končí a my si budeme přát, aby příští školní rok zase vše nově začalo.
 
Ludmila Kočí

Fotogalerie: Speciální ZŠ Kroměříž