Speciální ZŠ Kroměříž

28.05.2012 13:53
Škola v přírodě Základní škola a Mateřská škola speciální Kroměříž
 
V pondělí 28. května jsme vyjeli směr Loučka, integrační centrum Mosty v Lukách. Jedná se o objekt, který vyhovuje našim potřebám. Splňuje podmínky bezbariérovosti, má prostorné místnosti a hlavně budova patřila jenom nám.
 
 
Týdenní program byl motivován „cestováním za dětmi ze všech koutů světa“. Navštěvovali jsme jednotlivé světadíly a dozvídali se nové a nové informace, ale hlavně – vše jsme si prožili, zažili a užili. Z barevného těsta jsme modelovali typická jídla jednotlivých zemí, stali jsme se indiány na karnevalu, na diskotéku jsme letěli letadlem se dvěma usměvavými letuškami na palubě. Nesměl chybět táborák s písničkami při kytaře. A samozřejmě večerní procházka, kdy každému zrychleně bije srdíčko. Ale pak ten pocit vlastního překonání stojí za to! Na konci letošní večerní cesty čekal zlatý poklad. Každý, kdo překonal strach a choval se podle pravidel, si mohl vzít dva zlaťáky – jeden na zub a druhý pro štěstí. Doufám, že ten pro štěstí vydrží do další školy v přírodě.
 
Škola v přírodě není nic záviděníhodného pro pedagogy, kteří vyjedou s dětmi. Je tu třeba obrovské odpovědnosti, nezbytná schopnost předvídat, věnovat hodně času přípravě programu a pak spánek na půl ucha, protože slyší každé pohnutí, či otočení dítěte a je okamžitě ve střehu.Všem mým kolegům bych chtěla poděkovat za jejich práci, obětavost a lásku, kterou jsou schopni dát našim dětem! Jsem pyšná na kolektiv lidí, kteří odvádí svou práci na více, než sto procent a kterých si váží a všímá i člověk zvenku. Paní ředitelka integračního centra v Loučce, si toho všimla hned první den. Pro nás to je nejen pochvala, ale i povzbuzení do další práce.
 
Ludmila Kočí

Fotogalerie: Speciální ZŠ Kroměříž